Zâmbetul pacienților noștri după o ședință de tratament și vorbele de mulțumire la adresa personalului și a serviciilor pe care vi le oferim în fiecare zi sunt mici detalii care ne ajută să fim în fiecare zi mai buni și să ne atingem cu pași mici scopul de a învinge împreună cancerul.

Vă invităm în continuare să citiți părerile pacienților noștri și vă încurajăm să ne povestiți și Dvs. propria experiență în cadrul clinicii noastre!

Testimonial_1

Testimonial_3

Testimonial_4

Testimonial_5

Testimonial_7

Testimonial_9

Campania “Donează pentru o cauză”

Am rugat pacienții să își așterne gândurile și sentimentele lor sincere pe hârtie, gânduri care poate îi vor ajuta pe cei indeciși să susțină campania noastră.

<span>Pacient</span>
"Înainte de toate, ceea ce simt și ceea ce știu este că acest tratament (chimioterapia) căruia trebuie să-i rezistăm și care trebuie să ne facă bine are efecte secundare dure asupra întregului organism. Trist este că venele-foarte importante pentru realizarea acestui tratament, se deteriorează în timp destul de scurt și încep problemele dureroase.

Auzisem de la pacienți care au vechime în acest „sport” de existența camerelor implantabile și de eficiența acestora în desfășurarea tratamentului. Cei care au reușit să le achiziționeze sunt acum destul de relaxați când își fac ședințele de chimioterapie. Nu mai simt discomfortul înțepăturilor repetate și nu mai au teama ratării „dozei de sanatate”.

Primul gând a fost să-mi achiziționez o astfel de cameră care mi-ar fi adus câteva boabe de relaxare dar…întotdeauna există un dar,  de această dată un „dar” financiar. Costul acestei camere nu este unul pe care să și-l permită orice om într-o astfel de situație fără un efort considerabil deseori fără finalitate.

Și pentru că sunt momente în viață când dacă ți se închide o ușă, vezi cum se deschide timid o fereastră am aflat despre campania asociației medisprof „doneaza pentru o cauza” și după primele rezultate timide dar importante ale acesteia am fost norocoasa aleasă pentru un implant. Da, norocoasă pentru că deocamdată sunt puține, iar cei care au mare nevoie sunt mulți, trist de mulți.  Da, am scăpat de o grijă, o mare grijă,  și mare, mare lucru ar fi dacă semenii noștri ar pune cât de puțin „umărul” pentru a face mai mulți fericiți. Nu credeți că merită?"

- Ciobanu Gabriela, Pacient
<span>Pacient</span>
"Am aflat de existența camerelor implantabile în oncologie prin intermediul domnului doctor Ungureanu Andrei în ziua în care completez acest formular. Dacă aveam cunoștință despre aceste dispozitive mi-aș fi dorit să achiziționez unul dar nu știu dacă mi-aș fi permis din punct de vedere financiar. Am simțit de multe ori durere, disconfort, înțepături repetate la tratamentul chimioterapeutic asupra sistemului venos prin branule.Mă bucur și sunt fericită că am avut norocul să fiu printre cei 100 de pacienți care vor primi o cameră implantabilă prin campania „Donează pentru o cauză”. Nu știu și nici nu putem cum am putea mulțumi celor care ajută oamenii bolnavi să le fie suferința mai mică! Nu cunosc, dar am fost informată de domnul doctor despre efectele benefice ale acestor dispozitive. Sunt convinsă de efectele pozitive ale acestor camere implantabile."
- Dascălu-Radu Viorica, Pacient

<span>Pacient</span>
"Vreau să vă vorbesc puțin despre aceste camere implantabile și despre beneficiile lor. În plimul rând tratamentul pentru bolnavii de cancer este foarte toxic. El vindecă pe o parte dar distruge pe altă parte. Eu fac acest tratament săptămânal. Deci, săptămânal am parte de aceleași dureri și neplăceri. Dureri de mână de la înțepături, vene sparte, edeme, vânătăi, piele uscată și ridată. Nu ne dorim altceva decât snatate. Să putem și noi să ne bucurăm de viață.

Aceste camere ne-ar ajuta foarte mult. Atât pe noi cât și pe cadrele medicale, le vor scuti și pe ele de unele neplăceri pe care ni le provoacă nouă ca și pacienți. Suntem nevoiți să suportăm înțepătură după înțepătură săptămână de săptămână!

În momentul în care am aflat că sunt una dintre norocoșii care vor beneficia de o cameră implantabilă nu am putut decât să mă bucur și să-i mulțumesc lui Dumnezeu. V-am zis câte ceva din suferințele mele cu gândul că puteți să ne ajutați și pe noi cu cât puteți. Nu trebuie foarte mult. Puțin cu puțin se adună."

- Dumitrescu Mariana, Pacient
<span>Pacient</span>
"Sunt bolnavă de cancer și fac tratament chimioterapeutic. De existența camerelor implantabile am aflat din campania „Donează pentru o cauză”.

În momentul în care am aflat că sunt unul din cei 100 de pacienți care vor primi o cameră implantabilă prin această campanie, am simțit că sunt totuși un om norocos. Deși am o boală grea, voi scăpa cel puțin de efectele negative ale tratamentului chimioterapeutic asupra sistemului venos prin branule, care sunt destul de multe, dureroase și neplăcute. Înțepături repetate – când fac analize de sânge, când fac tratamentul chiomioterapeutic, la tomografie cu substanță de contrast, la RMN cu substanță de contrast. Binenteles că aceste înțepături sunt și dureroase, iar dacă se sparge o vena, mă mai înțeapă o dată.

Tratamentul este de lungă durată și în timp, venele se distrug datorită înțepăturilor repetate.

Mă bucur că voi primi o cameră implantabilă și vreau să le mulțumesc celor ce au contribuit la această campanie. Cu ajutorul lor, venele nu se vor distruge si voi scăpa de durere, înțepături repetate, disconfort în momentul înțepăturii și uneori de învinețirea în jurul locului care se înțeapă. Voi putea suporta mai bine tratamentul chimioterapeutic, care, cum am mai spus este de durată."

- Konig Cornelia, Pacient
<span>Pacient</span>
"Sunt pacienta clinicii Medisprof din mai 2011, dată la care am fost diagnosticată cu cancer mamar  în fază de metastază.

De atunci, în funcție de tratamentul aplicat, mi se recoltează sânge pentru analize și primesc perfuzii corespunzătoare tratamentelor aplicate.

Frecvența perfuziilor aplicate în prezent este săptămânală, cu anumite pauze. Starea venelor utilizate (la brațe) s-a deteriorat, ele fiind în prezent „greu de gasit” de personalul medical

Această posibilă modificare a stării venelor utilizate pentru perfuzii mi-a fost descrisă deja la începutul tratamentelor de Dnul Dr. Udrea și Dr. Ungureanu, fiind adusă la cunoștință și existența camerelor implantabile, ca soluție (sau variantă) de evitare a branulelor utilizate la perfuzii.

La început nu am acordat atenție suficientă pentru această posibilitate de înlocuire a înțepăturilor permanente, de utilitatea și aspectul foarte practic ale camerelor implantabile.

Pe parcurs m-am mai informat, inclusiv de la domnii doctori curanți (primind și pliante despre această posibilitate) ajungând la concluzia că în cazul meu ar fi foarte utilă achiziționarea unei camere implantabile.

Din lipsa de încredere inițială în această metodă de lucru, m-am lipsit până acum de beneficiile oferite de acest sistem.

Din aceste cauze, când am fost informată de Dna Dr. Samat Crina că pot fi beneficiara unui implant de acest tip, m-am bucurat foarte mult, dând și anumite speranțe de bine pe lângă necazurile provocate de această boală necruțătoare."

- Lengyel Silvia, Pacient
<span>Pacient</span>
"În luna Septembrie am fost diagnosticată cu tumoră de colon și am fost nevoită să consult un medic oncolog. După mai multe investigații și analize mi s-a stabilit un tratament chimioterapeutic, pe care îl urmez. De camerele implantabile am aflat înainte de a mă îmbolnăvi de la o prietenă de familie care fusese diagnosticată cu tumoră la sân în anul 2001. A fost diagnosticată cu această boală în Italia iar înainte să înceapă tratamentul cu citostatice i s-a implantat automat o cameră care din spusele ei a fost minunată pe toată perioadă tratamentului. Ea m-a sfătuit pe mine să cumpăr această cameră auzind că în România nu sunt decontate de stat. Nu am avut posibilități financiare pentru achiziționarea camerei, dar datorită Asociației Medisprof am primit această cameră gratuit. Precizez faptul că efectul tratamentului pe venă este foarte neplăcut: dureri de mână, învinețiri nenumărate, înțepături etc. etc.  Faptul că am primit această cameră m-a făcut să mă interesez și mai mult de efectele benefice ale acesteia și am fost încântată să-mi pun și eu."
- Mitrof Florentina, Pacient
<span>Pacient</span>
"Înainte să aflu de această boală și să ajung la un oncolog, nu eram conștientă de violența acestei boli și de câte efecte negative are asupra corpului tratamentul chimio. Încep numai să va zic că de fiecare dată când fac tratamentul înțepătura, găsirea venei, suportarea branulei sunt unele dintre efectele negative asupra corpului. Faptul că tratamentul este destul de toxic și se resfrange asupra texturii pielii și nu numai. Să va explic puțin: pereții venelor se subțiază și, încetul cu încetul suportă cât mai greu aceste toxine, necesare de altfel pentru vindecare.

Fiind un tratament de durată este nevoie de multe înțepături, multe vene arse și la propriu și la figurat, multe edeme, multe zile cu durere, zile în care nu-ți poți mișca mâna în voie. În momentul în care am aflat de acesta cameră am fost foarte bucuroasă. Am zis că în sfârșit s-a găsit ceva și pt. noi, că și așa suntem destul de bătuți de soartă. Am vrut să-mi achiziționez și eu această cameră dar din motive financiare nu a fost posibil. Am zis, asta e, mă chinui în continuare. Când d-l doctor Ungureanu mi-a propus  să-mi implantez această cameră m-am bucurat foarte mult. Mi-am zis că m-a ajutat și pe mine Dumnezeu. Va îndemn pe toți să care citiți aceste gânduri să contribuiți și voi cu cât puteți la achiziționarea a cât mai multe camere care să curme unele din suferințele pe care le avem. Vă mulțumim anticipat!"

- Anghele Carmen, Pacient

Donează pentru o cauză. Ajută și tu bolnavii de cancer: DONEAZA