Contact
Contact
Contact

Ce subiecte ne propunem să abordăm anul acesta?

Așa cum am menționat și în articolul precedent, în cadrul conferinței medicale naționale „Abordarea multidisciplinară în cancer în 2014”, vom aduce medici specialiști de renume internațional ce vor prezenta ultimele noutăți în materie de tratament împotriva cancerului.

Vom începe conferința cu secțiunea Tumorile pulmonare – interdisciplinaritate și medicină personalizată , unde Prof. Alina MIHAI va prezenta rolul radioterapiei ablative stereotactice în tratamentul cancerului pulmonar. În cadrul aceluiași panel de discuții vor prezenta și Assist. Prof Dr. Bojan Zaric, Dr. Răzvan Curca și Conf. Dr. Tudor Ciuleanu.

În cadrul următoarei secțiuni, și anume Tumorile mamare – noi modalități de abordare, noi tehnici și rezultate recente, Dr. Cristian Moldovan și Prof. Xavier Pivot vor aduce în fața participanților cele mai noi statistici și metode de tratare a tumorilor mamare.

Dr. Cristian Moldovan

Dr. Cristian Moldovan

Secțiunea Tumorile gastrointestinale – tehnici moderne intervenționale și de diagnostic îi va aduce în față pe Dr. Adrian Cătinean, Dr. Florin Graur, Dr. Adina Croitoru și Conf. Dr. Gabriel Prada care vor aborda, pe rând teme precum tehnici moderne de diagnostic în tumorile gastro-intestinale, personalizarea în tumorile gastrice, patologia vârstnicului și sindroamele geriatrice.

Ultima secțiune va fi dedicată asistenților medicali și personalului paramedical, cum ar fi psihologii și nutriționiștii. Așa cum ne-am obișnuit publicul până acum, abordarea noastră asupra cancerului nu se limitează la tratamentul medical, ci și la metode și terapii care completează și ajută acest tratament la care este supus pacientul. Astfel că, în acest panel se vor prezenta avantajele folosirii camerelor implantabile în chimioterapie și al sistemul Dignicap(R). Tot în această secțiune vom dezvălui și de ce este benefic ca pacientul să  acorde importanță nutriției sale și de ce este recomandat suportul psihologic integrat.

Vă invităm să ne urmăriți aici, pe blog, pentru a afla programul complet al conferinței, în zilele ce urmează!