Importanța unui stil de viață sănătos în prevenirea cancerului

                       

Solicită o programare

Completează formularul de mai jos, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp posibil.

    Sau contactează-ne la numărul 036 443 1240

    Un stil de viață sănătos are un rol extraordinar de important în prevenirea cancerului. Când vorbim de un stil de viață sănătos, ne referim atât la alimentele consumate, cât și la emoțiile pozitive și mișcarea zilnică. Studiile realizate în acest sens au demonstrat faptul că majoritatea tipurilor de cancer sunt în strânsă legătură cu grăsimea corporală, lipsa activității fizice și o alimentație nesănătoasă.

    Dintre factorii de mai sus, cel care are un impact mai mare în apariția cancerului este greutatea corporală. Specialiștii susțin că o persoană obeză sau supraponderală are un risc mai crescut de a dezvolta anumite tipuri de cancere precum cancerul la sân sau cancerul de colon. Greutatea corporală poate slăbi sistemul imunitar și poate duce la apariția unor dezechilibre hormonale, care în cele din urmă vor crește riscul apariției cancerului.

    greutate corporala

     

    Sursă: http://bit.ly/2mXkPfC

    Lipsa mișcării fizice este un alt factor important în apariția cancerului. Prin stabilirea unei rutine de activități fizice zilnice poți atinge o greutate normală (în cazul în care te confrunți cu un surplus de greutate) și poți reduce riscul de apariție a cancerului. Tot ce trebuie să faci este să identifici o activitate fizică care îți face plăcere și să începi să o introduci în agenda ta zilnică. Activitatea fizică zilnică îți va aduce și un aport de energie și bună dispoziție.

    În afară de surplusul de greutate și lipsa mișcării, un factor de risc în apariția cancerului este și alimentația nesănătoasă. Spre exemplu, consumul excesiv de alcool poate duce la apariția cancerului la nivelul cavității bucale, cancerului de laringe, ficat sau colon. Printre alimentele cu un efect benefic asupra organismului și care ajuta la prevenirea cancerului se numără: usturoiul, fibrele sau peștele. O listă completă cu alimentele care cresc sau scad riscul de apariție al cancerului puteți găsi aici.

    După cum spuneam, un stil de viață sănătos include și evitarea emoțiilor negative și a stresului. Studiile realizate au demonstrat faptul că stresul poate duce într-o anumită măsură la apariția cancerului. Un studiu realizat în luna decembrie 2016 a demonstrat faptul că peste 70% dintre femeile care au dezvoltat cancer la sân au trecut în ultimii 5 ani printr-un moment tensionat. Stresul are un rol important în apariția cancerului deoarece el poate duce la un stil de viață nesănătos (alimentație nesănătoasă, adoptarea unor vicii, acumularea emoțiilor negative, etc.) care contribuie la slăbirea sistemului imunitar și implicit la apariția cancerului.

    Sursă: http://bit.ly/2nqkvcL

    Nu în ultimul rând, reprimarea emoțiilor negative are un rol semnificativ în apariția cancerului. Reprimarea emoțiilor negative poate duce la dereglarea balanței hormonale din organism, care la rândul ei duce la afectarea celulelor și apariția cancerului. Un studiu realizat de Harvard School of Public Health a dezvăluit faptul că persoanele care își reprimă emoțiile au un risc mai mare de a muri de la o vârstă fragedă față de persoanele care își exteriorizează emoțiile.

    Pentru programări la o întâlnire cu unul dintre specialiștii în psihologie oncologică sau nutriție, puteți suna la următorul număr de telefon: 0264 439 270.

    Echipa Psihologie si nutritie2

    Pentru orice alte informații, ne puteți contacta la următoarea adresă de e-mail: office@medisprof.ro

    Suntem aici să vă ajutăm să vă faceți bine.