Contact
Contact
Contact

Medisprof la Congresul International de Tratament Impotriva Cancerului (ICACT) de la Paris

Clinica Medisprof a participat cu doua lucrari inedite la sesiunile de postere de la Congresul International de Tratament Impotriva Cancerului (ICACT), ce a avut loc la Paris in perioada 5-7 februarie 2013.

In urma acestora studiul realizat de specialistul nostru in nutritie-dietetica Iulia Tutui, a fost selectionat sa fie prezentat in cadrul sesiunilor plenare si a fost desemnat castigator de catre comitetul stiintific al evenimentului. Lucrarea premiata a analizat eficienta suplimentelor alimentare in reducerea efectelor secundare datorate chimioterapiei si a fost initiata din dorinta specialistilor de la clinica Medisprof de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor oncologici.

Cercetarea a fost desfasurata pe un esantion de 37 de pacienti diagnosticati cu cancer, cu varsta cuprinsa intre 27 si 72 de ani. Acestora li s-a administrat o doza de 30 g de glutamina inainte de masa, iar in urma evaluarii starii lor de sanatate s-a demonstrat ca suplimentele orale au diminuat considerabil efectele secundare produse de citostatice. „Rezultatele inregistrate au evidentiat faptul ca suplimentele orale de glutamina reduc atat incidenta, cat si severitatea episoadelor diareice si a mucozitei datorate chimioterapiei. Totodata, cercetarea efectuata a aratat ca glutamina protejeaza tesuturile sanatoase si sensibilizeaza celulele tumorale pentru un raspuns mai bun la tratamentul antitumoral”  afirma Iulia Tutui, castigatoarea premiului de la congresul international de oncologie de la Paris.

Aflat la cea de a douzeci si patra editie, congresul international de la Paris este unul dintre evenimentele de referinta din domeniul oncologic la nivel mondial, acesta reunind numeroase personalitati medicale din intreaga lume. „Suntem mandri ca echipa Medisprof a participat la acest congres si, mai ales, ne bucura faptul ca specialistul nostru in nutritie a castigat un premiu atat de important. Studiul desfasurat la clinica noastra reprezinta un pas inainte in cercetarea importantei elementelor de nutritie in tratamentul oncologic, iar distinctia primita este cu atat mai valoroasa, cu cat evenimentul a fost unul acreditat ESMO, UEMS şi ACOE”  afirma managerul clinicii Medisprof, dr. Carolina Udrea.

De asemenea, cea de a doua lucrare cu care echipa Medisprof a participat la sesiunea de postere a fost una dintre cele mai apreciate. Ea a fost realizata de psihologul Ancuta David si a urmarit impactul simptomelor secundare datorate chimioterapiei asupra calitatii vietii la pacientele diagnosticate cu carcinom mamar.

Cateva fotografii de la congres: