Call Center
Call Center
Call Center

Primele 12 camere implantabile pentru bolnavii de cancer

Campania „Doneaza pentru o cauza” demarată de Asociația Medisprof cu două luni în urmă tocmai a atins pragul de 12% din targetul pe care și-l propusese. Primii 12 pacienți oncologici, din cei 100 pe care campania dorește să îi ajute, și-au primit camerele implantabile. Ținând cont de importanța acestor dispozitive medicale și de faptul că ușurează considerabil tratamentul cu citostatice, Asociația Medsprof a reușit să aducă puțină bucurie în viețile câtorva bolnavi de cancer.

Majoritatea pacienților clinicii Medisprof au auzit de aceste camere odată ce campania caritabilă a fost făcută publică și au sperat să se afle printre cei 100 care vor beneficia de roadele acestui gest umanitar. Primele 12 camere au fost deja oferite, iar pacienții au fost selectați în funcție de o serie de criterii: frecvența administrarilor de citostatice, tipul de reacții adverse locale la aceste citostatice, “patul venos” al pacientului și posibilitățile sale financiare. Reacțiile au fost pe măsura așteptărilor, iar declarațiile beneficiarilor impresionează prin sinceritate și recunoștință autentică. „Ma bucur că voi primi o cameră implantabilă și vreau să le mulțumesc celor ce au contribuit la această campanie. Cu ajutorul lor, venele nu se vor distruge și voi scăpa de durere, înțepături repetate, disconfort în momentul înțepăturii și uneori de învinețirea în jurul locului care se înțeapă. Voi putea suporta mai bine tratamentul chimioterapeutic, care, cum am mai spus este de durata”, mărturisește Konig Cornelia, pacientă a clinicii Medisprof.

În occident, aceste camere implantabile sunt folosite de mai bine de 20 de ani la scară largă, în varii domenii medicale, unde injectarea frecventă este necesară. În România, abia de curând au început să fie folosite aceste camere, iar investiția financiară considerabilă pe care o presupun (aproximativ 700 lei bucată) îi descurajează pe pacienții care ar avea nevoie de ele. „In domeniul oncologiei, administrarea citostaticelor, în afară de efectul direct pe care îl au asupra celulelor cancerigene, afectează sistemul venos periferic, pielea și țesutul muscular al pacienților din cauza punctionarilor repetate. Camerele implantabile scutesc pacienții de suferințe suplimentare, reducând durerea și efectul toxic al chimioterapicelor, diminuând riscul de infecție sau tromboză venoasă și permițând distribuția imediată a medicamentelor în sistemul venos central” afirmă dr. Adrian Udrea, medic primar oncolog și membru al Asociației Medisprof.

Asociația Medisprof a fost înființată în anul 2011 în Cluj Napoca, principalele sale obiective pe parcursul dezvoltării sale fiind susținerea și îmbunătățirea rețelei medicale oncologice din România, atât din perspectiva formării cadrelor medicale, cât și din perspectiva sprijinirii pacienților. Campania „Doneaza pentru o cauza”, ce are ca obiectiv final oferirea a 100 de camere implantabile bolnavilor de cancer reprezintă doar începutul unui proiect mult mai cuprinzător marca Asociația Medisprof.