Call Center
Call Center
Call Center

Cancerul de Prostata

Cancerul prostatic este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbații din Statele Unite.

Descriere generală

Cancerul prostatic este o boală în care celulele normale din glanda prostatică a unui bărbat se modifică și cresc incontrolabil, formând o tumoră. Unele cancere prostatice cresc foarte încet și este posibil să nu cauzeze simptome timp de ani întregi. Cancerul prostatic este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la bărbații din Statele Unite.

Prostata este o glandă de dimensiunea unei alune, aflată în spatele bazei penisului, în fața rectului și sub vezica urinară. Înconjoară uretra, canalul asemănător unui tub care transportă urina și sperma prin penis. Prostata produce lichidul seminal, lichidul din compoziția spermei care protejează, susține și ajută la transportul spermei. 

Există 4 stadii ale cancerului prostatic: stadiile I-IV (1 până la 4). După efectuarea biopsiei și/sau a intervenției chirurgicale, un medic patolog examinează celulele canceroase la microscop și atribuie cancerului de prostată un scor Gleason. Medicii pot atribui, de asemenea, un grup de risc pentru a ajuta la orientarea tratamentului. Găsiți mai multe descrieri ale acestor stadii la www.cancer.net/prostate. 

Tutunul

Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

 

Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.

Programează-te acum la un control în cadrul clinicii noastre!
Discutați cu medicul dvs. despre toate opțiunile de tratament.

Reacțiile adverse ale tratamentului pentru cancerul pulmonar pot fi deseori prevenite sau gestionate cu ajutorul echipei dvs. de îngrijire medicală. Aceasta este denumită îngrijire paliativă sau terapie de susținere și reprezintă o parte importantă a planului general de tratament.