Call Center
Call Center
Call Center

Cancerul Colorectal

Cancerul colorectal ocupă poziția a patra ca frecvență a tipurilor de cancer diagnosticat în Statele Unite.

Descriere generală

Cancerul colorectal debutează atunci când celulele sănătoase de la nivelul căptușelii colonului sau al rectului se modifică și cresc incontrolabil. Această creștere celulară poate forma un polip non-canceros, care poate deveni o tumoră canceroasă. Majoritatea cancerelor de colon și rectale sunt un tip de tumoră denumită adenocarcinom. Cancerul colorectal ocupă poziția a patra ca frecvență a tipurilor de cancer diagnosticat în Statele Unite. 

Colonul și rectul formează intestinul gros, care joacă un rol important în capacitatea organismului de a procesa reziduurile. Intestinul gros transformă alimentele digerate de stomac și de intestinul subțire în reziduuri fecale sau scaun, care părăsesc organismul prin anus. 

Există 5 stadii ale cancerului colorectal: stadiul 0 (zero) și stadiile I-IV (1 până la 4). Găsiți mai multe descrieri și ilustrații ale acestor stadii la www.cancer.net/colorectal. 

Tutunul

Poate crește riscul unei persoane de a dezvolta SCLC

 

Fumul de tutun dăunează celulelor din plămâni, determinând creșterea anormală a acestora. Riscul ca fumatul să ducă la cancer este mai mare pentru persoanele care fumează intens și / sau pentru o lungă perioadă de timp.

Programează-te acum la un control în cadrul clinicii noastre!
Discutați cu medicul dvs. despre toate opțiunile de tratament.

Reacțiile adverse ale tratamentului pentru cancerul pulmonar pot fi deseori prevenite sau gestionate cu ajutorul echipei dvs. de îngrijire medicală. Aceasta este denumită îngrijire paliativă sau terapie de susținere și reprezintă o parte importantă a planului general de tratament.