Contact
Contact
Contact

Medisprof: Sesiune de informare pentru studenții francezi din Cluj-Napoca

Astăzi, 7 octombrie 2014, Ambasada Franței din România alături de Institutul Francez din Cluj-Napoca organizează o sesiune de informare pentru studenții francezi de la Medicină.

Evenimentul va avea loc la Universitatea de Medicină și Farmacie, în Aula Iuliu Hațieganu, de la ora 18:30, unde organizatorii alături de invitați precum François Saint-Paul, Ambasadorul Franței in România, Alexis Grand, Consulul General al Franței in România, Pascal Fesneau, Consulul Onorific al Franței in Cluj-Napoca, Benoit Bavouset, directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca și de sponsori, clinica oncologică Medisprof și compania de asigurări Groupama, vor susţine o primă sesiune de informare pentru studenţi.

În cadrul evenimentului, Brendan Lavoué, unul dintre reprezentanţii Medisprof, va susţine un scurt discurs, prin care va prezenta studenților de la medicină oportunitatea de a realiza perioada de rezidențiat în cadrul clinicii oncologice Medisprof. Astfel, Medisprof oferă tinerilor studenți șansa de a face primii pași către o carieră în domeniul medicinei. Întrunirea va continua cu transmiterea unor informații utile studenților, precum drepturile și obligațiile lor, dar și aspecte legate de viața de student în Cluj-Napoca. În final, va urma un „joc” de descoperire al Clujului. Revenim cu mai multe informaţii şi fotografii de la eveniment.

Later edit Așa cum v-am promis, revenim cu amănunte de la sesiunea de informare care a avut loc acum 3 zile în cadrul Universității de Medicină și Farmacie. Sesiunea a început cu un moment de prezentare a tuturor invitaților, pentru a introduce participanții în atmosfera evenimentului, și a continuat cu intervenția reprezentantului Medisprof, Brendan Lavoué. Acesta a vorbit despre particularitățile unui medic oncolog, subliniind importanța pe care o are această specializare în domeniul medicinei. De asemenea, au fost prezentate pe scurt evenimentele educative pe care Medisprof le pregătește studenților francofoni interesați de oncologie. brendanÎn continuare, reprezentanții Ambasadei Franței din România au oferit informații utile pentru studenții participanți cum ar fi înscrierea în registrele francezilor din străinătate, asigurări, dar și detalii despre viața în Cluj. Cât despre partea culturală a orașului, reprezentanții Institutului Francez au transmis noutățile despre evenimentele pe care le organizează și la care studenții francofoni sunt invitați. Sesiunea de informare s-a încheiat într-o notă relaxantă, cu întrebări din partea participanților, și a continuat în afara sălii, într-un cadru mai informal.

Apropo, știați că orașul Cluj-Napoca atrage cei mai mulți studenți francofoni din Europa de Est, fiind urmat de Varșovia și Budapesta? Există peste 2000 de studenți francezi în cadrul facultăților clujene, dintre care un număr de 1005 sunt înscriși la Medicină. Prezența la evenimentul de ieri a fost de aproximativ 250 de studenți, ceea ce înseamnă un sfert din totalul mediciniștilor. Sperăm că din generația cunoscută acum 3 zile, cel puțin doi studenți vor continua șirul experiențelor noi și își vor realiza perioada de rezidențiat la clinica Medisprof.